2012. május 25., péntek

Hot iron


Első bejegyzésként hozok egy már nem újnak mondható, bár szerintem kevesek számára ismert edzésfajtát.
Én jó fél évig csináltam,csak sajnos abba kellett hagynom, mert februárba pont ütközött az időpont az óráimmal.
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Jó hangulat van mindig. A zenét az edző hozza,de nálunk mindig tök jó számok voltak.
Nagyon meg lehet izzadni és nagyon fájdalmas tud lenni. Főleg az edést kövező két napos izomláz az elején...
Ettől függetlenül nekem nagyon szép izmos lett a karom és a lábam is. Derék és hátfájós vagyok, de megerősödött az edzésnek köszönhetően. Csak jót tudok róla mondani!
Hajrá lányok! Próbáljátok ki! :)


Mi is az a Hot Iron?

Az aerobik és a súlyzós edzések határán mozgó, kivételesen eredményes edzésformát szakemberek, természetgyógyászok, testépítők és nemzetközi fitneszprezenterek fejlesztették ki Németországban. És bár a mozgásforma még csak egy évtizedes múltra tekint vissza, mára egyértelműen az egyik legnépszerűbb zsírégető módszerként tartják számon.

A súlyzós Hot Iron edzéseket szinte minden nagyobb edzőterem felveszi órarendjébe, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a mozgásforma intenzitása és eredményessége messze megelőzi más edzésekét.

A módszer egyedülálló hatékonysága többek közt abban rejlik, hogy utóégető hatással bír, vagyis szervezeted nemcsak az edzés során, de utána 24 órával is küzdeni fog a zsírsejtekkel, ugyanis izmaid regenerálódás közben folytatják a kalóriák égetését.
A mozgásforma másik nagy előnye az egyedül végigizzadt kondizással szemben, hogy ugyanezt csoportosan teheted meg, megspékelve jobbnál jobb zenékkel. A zenék ritmusa azonban lassabb egy egyszerű aerobik-óráéhoz képest, ami mozdulataid helyes kivitelezésének lehetőségét is biztosítja.

Az edzés fokozatai

  • Ha kezdő, illetve újrakezdő vagy, a Hot Iron hátprogramja ajánlott számodra. Ezzel elérheted, hogy izmaid feszesebbek és könnyebben terhelhetőek legyenek. A hátprogram 10-12 héten át tart. Kezdőknek heti kétszer 45 perces edzés ajánlott. Ebben a fázisban az edződ instrukcióit követve megtanulhatod a gyakorlatok helyes kivitelezését.
  • A hátprogram elvégzése után következik a Hot Iron 1, amely egy állóképesség-fejlesztő edzésforma. A gyakorlatokat ötvenes ismétlésszámmal hajtjátok végre, aminek köszönhetően az izomláz gyakorlatilag garantált. Ez a program szintén 10-12 hetet vesz igénybe.
  • A Hot Iron 1 után jön a Hot Iron 2, amely már a haladó edzést takarja. Itt már teljesen biztos lehetsz abban, hogy feszesebb, szálkásabb izmok gazdájává válsz.
  • A program vége pedig a Hot Iron cross, melynek során háromszor 8-12-es ismétlésszámmal fogsz dolgozni, természetesen izmonként számolva. Ennek a programnak a befejezésekor éred el a testzsír-csökkentés maximumát.

Miért érdemes kipróbálnod?

  • Rendkívül erős zsírégető hatása
  • nem hasonlítható már sportokéhoz. Utóégető hatásának köszönhetően szervezeted folyamatosan dolgozik a zsírsejtek lebontásán.
  • Szálkás, definiált izmokra és formásabb alakra tehetsz szert, ha pedig túlsúlyos vagy, gyors fogyást remélhetsz.
  • A Hot Iron edzések által megnő a csontsűrűséged, ami csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát.
  • Mint minden mozgásforma, a Hot Iron is erősíti az immunrendszeredet, emellett kedvezően befolyásolja hangulatodat, testtudatodat.
  • A mélyhátizmok megdolgoztatásával a testtartásod is javulni fog.
  • Javítja a szívműködést, az anyagcserét, az emésztést, illetve csökkenti a nyugalmi állapotban mért vérnyomást.
  • Végül és nem utolsósorban oldja a stresszt, illetve hozzásegít a nyugodt és szépítő alváshoz.

A csoportos edzés során a résztvevők egy hosszú súlyzórúdra pakolják fel a súlyzótárcsákat. Természetesen személyre szabottan állapítják meg a súlyok nehézségét - az órán az edző egy személyi edzőhöz hasonlóan minden egyes vendéggel külön-külön is foglalkozik. A súlyzórúd könnyű, csak két kilót nyom, így a bátortalan, korábban nem sportoló vendégek is bemerészkedhetnek az órára.
A csúcsprogram elvégzése után praktikus egy hét pihenőt beiktatnod, utána pedig kezdheted az edzést elölről, természetesen más gyakorlatsorokat alkalmazva.

2 megjegyzés:

  1. hát ez baromira tetszik. ha kint leszek megpróbálom rávenni a lányokat, hogy keressünk egy ilyet edzőtermet :) tökre meghoztad a kedvem hozzá :D

    VálaszTörlés
  2. ajánlom is :) én imádom :)

    VálaszTörlés