2012. június 25., hétfő

Könyvajánló

Vakáció. Vizsgaidőszak vége. Nyár. Napsütés. Hőség. És pihenés minden mennyiségben.
Ilyenkor bár nem mondjuk ki, de a ránk szakadt nagy időrengeteg közepette azért  néha unatkozunk. Ilyenkor jönnek a filmek, sorozatok, stb és persze a végén, de nem utolsó sorban egy-egy könyv is a kezünkbe kerül.
Nem szégyen a poros könyvet levenni a polcról és újra elolvasni a kedvenc történetünket, vagy elmenni a könyvesboltba/könyvtárba, hogy egy újdonsággal lepjük meg magunkat.
Laptopon/monitoron az olvasást én igazából nem szeretem és nem is ajánlom. Nagyon rontja a szemet és a hangulata se ugyan az, mint mikor kiülsz a kertbe egy jó hideg pohár limonádéval és egész délután csak bújod a könyvet. :)
Én most megmutatom nektek pár imádott könyvem.
Remélem kedvet kaptok hozzájuk.:)




1. Twilight saga

Történet: Bella az apjához költözik egy kis városba, ahol megismerkedik Edwarddal, akiről kiderül, hogy vámpír. Kapcsolatuk bonyodalmakkal teli. Szerelem, féltékenység, ellenségek és veszedelmek. Számos bonyodalom nehezíti kapcsolatukat, melyeket a négy könyv igen részletesen ír le.

Vélemény: Imádom! Mindenki szeretne egyszer egy rossz fiúba beleszeretni. Mindenki szeretne egyszer Bella helyébe kerülni. Aki látta a filmet és a könyvet is olvasta, egyértelműen kijelentette hogy a könyv sokkal jobb. Részletesebb, izgalmasabb, hosszabb és mi egymás ami egy könyv előnye csak lehet.


2. True Blood

Történet: Sookie Stackhouse pincérnőként dolgozik a loisianai Bon Tempsben. Csinos, csendes lány, akinek nincs sok barátja. Ennek az az oka, hogy olvas mások gondolataiban. Megismerkedik Bill Comptonnal, a vámpírral. Majd feltűnik a színen Bill felettese, Erik. Hármuk kapcsolata elég bonyolulttá válik a történet során. Feltűnnek ellenségek és barátok. Halál és fülledt erotika, háború és csendes percek (amiből sok nem igazán van). 

Vélemény: Igazán mozgalmas, eseménydús és szexi. :) Szerintem mindenki fantáziáját megmozgatja egy ember és egy vámpír kapcsolata, mely bonyodalmakban gazdag történeteken keresztül olvasható. Halálian szexi! ;)


3. Millennium trilógia (A tetovált lány; A lány, aki a tűzzel játszik; A kártyavár összedől)

Történet: Az első könyvben egy pert és ezzel a hírnevét, hitelességét vesztett írót, Mikael Blomkvistot kéri fel egy neves cég volt vezetője Henrik Vanger, hogy derítse ki ki ölte meg szeretett unokahúgát, Harrietet. 
A második és harmadik könyvben "tényfeltáró riport megjelentetésére készül a kérlelhetetlen szókimondásáról ismert folyóirat, a Millennium. Hogyan kerülnek Svédországba a prostitúcióra kényszerített fiatal külföldi lányok? Kik a futtatók? És mindenekelőtt: kik veszik igénybe - köztük befolyásos emberek - a rabszolgasorban tartott nők szolgáltatásait? Érthető, ha egyesek mindent megtennének, hogy a nevük kimaradjon a cikkből. A tetovált lány című regényből már megismert Lisbeth Salander is tudomást szerez a Millennium tervéről, mégpedig korábbi barátja és bajtársa, az újságíró Mikael Blomkvist számítógépéről. Így keveredik bele ez a furcsa, öntörvényű lány egy az egész országot izgalomban tartó gyilkossági ügybe. Hajtóvadászat indul ellene, de ha valakit, őt nem könnyű elkapni, pedig nem csak a rendőrség keresi.."

Vélemény: Mindhárom  könyv nagyon izgalmas.Nem az a könnyen olvasható, "laza" történet. Néhol igen komoly problémákat boncolgat. Mindezek ellenére igen izgalmas és érdekfeszítő. Az első könyv eleje igazából csak mese amin célszerű hamar túlesni (szerintem uncsi...), de megéri, mert a továbbiakban alig lehet letenni a könyvet. Izgalmas és érdekes. Nem hétköznapi, de érdemes elolvasni. Én legszívesebben egybe elolvastam volna az egészet. :)


 
 4. Csitt, csitt

Történet: "EGY SZENT ESKÜ. EGY BUKOTT ANGYAL. EGY TILTOTT SZERELEM. A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. És mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül."




Vélemény: Nem igazán szoktam elolvasni egy könyvet többször,de ezt... Annyira angyali, annyira gonosz, annyira izgalmas és annyira kiszámíthatatlan. <3


Ti szoktatok olvasni?
Kedvet kaptatok ezekhez a könyvekhez?

3 megjegyzés:

  1. *hhaha* annyira egy az ízlésünk könyvek terén :D már csak egy sorozatot hagytál ki, amit nyugodt szívvel ajánlok: Éjszaka háza. tudom, hogy ismered, de olvasd is el! nagyon izgi, és én annyira belezúgtam, hogy 1 héten belül megvettem az első 6 részt :D és persze el is olvastam ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. meglepő? :D
      nem ismerem, de mindenképpen megnézem :)

      Törlés
  2. Én is szeretek olvasni és természetesen könyvből, számítógép és társai ki van zárva. Ahogy írtad, a hangulatot nem tudják visszaadni. :) Twilightot alap, hogy olvastam, tényleg jobb a könyv (a filmet elronották Kristennel :D). A többit nem, ki tudja- hogy majd fogom-e. :)

    VálaszTörlés