Hűűű ha... :D
Vettem egy táskát, egy felsőt és egy kardigánt. :)
Találtam egy cuki medált :)
Megrendeltem az új lámpámat otthonra. :)
Na meg végre megsütöttem azt a sütit,amit egyik ismerősöm szokott és isteni finom.
Szerintem egész jó lett, bár van még mit finomítani rajta. A többieknek viszont nagyon ízlett. :)
Úgyhogy most megosztom veletek a receptjét.
Ha valaki sütötte már vagy meg fogja sütni,akkor várom a véleményeket és tapasztalatokat. :)
Banános tekercs
Hozzávalók:
Krémhez:
1 tojás
2 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 evőkanál kakaópor
100 g porcukor
200 g margarin
Tésztához:
6 tojás
10 evőkanál porcukor
40 g kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Tölteni:
2 banán
1 tojás
2 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 evőkanál kakaópor
100 g porcukor
200 g margarin
Tésztához:
6 tojás
10 evőkanál porcukor
40 g kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Tölteni:
2 banán
Elkészítés
1. A krémhez a tojást elkeverem a liszttel és a tejjel, majd sűrűre főzöm a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverem, és összekeverem a teljesen kihűlt tejes krémmel. A kakaóport is elkeverem a masszában.
2. A tésztához a tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a szódabikarbónát és a kakaót. A tojásfehérjéből kemény habot verek, és óvatosan beleforgatom az előbbi masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom (érdemes a sütőpapírt is vajazni-lisztezni hogy biztosan ne ragadjon le), majd 170fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöm.
3. A tésztát megkenem a kakaós krémmel, majd a banánokat az egyik szélére teszem és a sütőpapír segítségével feltekerem.Tálcára helyezem, és minimum néhány órára hűtőbe teszem. Porcukorral meghintve kínálom.
2. A tésztához a tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a szódabikarbónát és a kakaót. A tojásfehérjéből kemény habot verek, és óvatosan beleforgatom az előbbi masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom (érdemes a sütőpapírt is vajazni-lisztezni hogy biztosan ne ragadjon le), majd 170fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöm.
3. A tésztát megkenem a kakaós krémmel, majd a banánokat az egyik szélére teszem és a sütőpapír segítségével feltekerem.Tálcára helyezem, és minimum néhány órára hűtőbe teszem. Porcukorral meghintve kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése